2017 Web Tasarım Trendleri

2017 Web Tasarım Trendleri

Tasarımın diğer her alanında olduğu gibi, web tasarım alanında da her yıl yeni trendler ortaya çıkıyor. Teknolojik gelişmelerin ışığında ilerleyen trendler sayesinde daha güncel ve daha etkileşimli tasarımlar hazırlamak mümkün. 2017 web tasarım trendleri hakkında yazımız bu etkileşimi sağlamak üzere

2017 Web Tasarım Trendleri Genel Özellikleri

Mobil internet kullanımı, 2016 yılında dünya genelinde %49,2 ve Türkiye’de %55 şeklinde gerçekleşti. Haliyle genel tasarım trendlerinde de öncelik, mobil cihazlara verilmeye başlanıyor.

Bu yıl, mobile öncelik veren tasarımlarla çok daha sık karşılaşacağımız neredeyse kesin. Google’ın AMP uygulamasının da geniş şekilde kullanılmasıyla birlikte; mobil cihaz için yapılan tasarım, giderek daha büyük ekranlara göre çalışılmaya başlandı.

UI, UX ve Kullanıcı Dostu

Günümüzde giderek daha sık duymaya başladığımız iki konu; arayüz ve kullanıcı deneyimi. Özellikle raporlama ve tracking platformlarının da çoğalmasıyla birlikte öne çıkan UI ve UX sayesinde, tasarımda öncelik kullanıcıya verilmeye başlandı.

WordPress ve benzeri altyapıların daha sık kullanılması sayesinde, kullanıcılar belirli bir deneyim üzerinde yoğunlaşıyor ve diğer tüm sitelerde benzeri bir deneyim beklentisi yaşıyor. Bu nedenle UX süreçlerinde risk almak, her geçen gün daha da zor bir karar haline dönüşüyor.

Tasarımların, yakın bir gelecekte şablon olarak benzer hale gelmesi ve her sitenin farklı platformlarda bile benzer deneyimleri yaşatması bekleniyor.

İllüstrasyonlar ve Animasyonlar

Dünya devleri, web tasarımlarında çeşitli illüstrasyonlara yer vermeye başladı bile. Özellikle belirli bir tema içerisinde çalışıldığında, marka bilinirliğine de büyük katkı sağlayan illüstrasyonlar sayesinde daha direkt ve açıklayıcı iletişim kurmak mümkün.

Aynı şekilde animasyon içeren tasarımlar ile, kelime içermeyen iletişim sağlanabiliyor. 404 sayfası gibi çok daha az ziyaret edilen sayfalarda kullanılan animasyonlar ile hem kullanıcının dikkati elde ediliyor, hem de tasarımsal anlamda bir değişiklik sunuluyor.

Ülkemizdeki internet altyapısı, animasyonların sık kullanılmasında en büyük engel olsa da; yakın zamanda animasyon içeren çok daha fazla sayfa göreceğimiz kesin.

Tipografi

Son yılların önde gelen tasarım trendlerinden biri de daha büyük, daha kalın tipografilerin kullanılmaya başlanması. Giyimden aksesuara, ev dekorasyonuna kadar gördüğümüz bu trend; 2017 web tasarım trendleri için de geçerli olmaya başladı.

Özellikle portfolyo ve one-page tasarımlarda daha yoğun kullanılan bu trend, daha göz alıcı bir görüntü de sağlıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir