Laravel PHP Framework Nedir?

Laravel PHP Framework Nedir?

yazar:

kategori:

PHP, günümüzün en popüler yazılım dillerinden biri. Yoğunlukla web tabanlı yazılımlarda kullanılan PHP, açık kaynak olmasından dolayı detaylı destek sağlıyor ve dünyanın her köşesinden kullanıcılar, birbirleriyle fikir alışverişinde bulunabiliyorlar. Bütün işletim sistemlerinde çalışan PHP ücretsiz ve bir çok farklı frameworkte çalışma imkanı da sağlıyor. 2011 yılında kullanıma açılan Laravel framework, kısa süre içerisinde dünyada en çok kullanılan PHP framework olmayı başardı. Symphony tabanlı çalışan framework, yapılan araştırmalara göre yazılımcıların en sevdiği framework.

Laravel Nedir?

PHP üzerinde çalışan bir framework olan Laravel, yazılımın back-end tarafında kullanılmakta. Back-end yapısının inşa edilmesinde kullanılan kütüphaneleri içeren frameworkler sayesinde, database ile olan iletişimler sağlanıyor. Belirli alanlardaki değişkenleri ön yüze taşımanızı da sağlayan frameworkler sayesinde yazılım oldukça kolaylaşıyor.
PHP dili için kullanılmakta olan bu framework, açık kaynak kodlu olması ile öne çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar, framework için ihtiyaç duydukları yazılım paketlerini hazırlayarak diğer kullanıcılara sunabiliyor.

Günümüzde WordPress, Wikipedia ve Facebook gibi dünyaca ünlü yazılımların da kullandığı Laravel sayesinde; yazılımcılar, daha hızlı ve hatasız kod yaratabiliyorlar.
Hızı ile de yazılımcılara büyük avantajlar sağlayan bu framework ile, temiz ve güvenilir uygulamalar yaratmak oldukça kolay.

Laravel Framework Kullanmanın Avantajları

Web tabanlı uygulamalar için geliştirilmiş olan framework, kendi websitesinde onlarca farklı kategoride uygulamalı anlatım videoları sunmakta. Aynı zamanda kullanan yazılımcıların çokluğu nedeniyle, çeşitli bloglarda da her türden soruya cevap bulmak mümkün.

Basit güvenlik önlemleri ve geniş bir syntax sunan framework, nesne yönelimli programlama alanında da birçok özellik sunmakta.

İki farklı yazılım geliştirme ortamı sunan Laravel; Valet ismini verdiği minimalist arayüzü, Mac kullanıcılarına özel olarak yarattı.

Blade adını verdiği bir template engine’ı da kullanıcılarına sunan framework sayesinde, web uygulamalarının geliştirilmesi oldukça kolaylaştı.

Öğrenilmesi ve uygulanması oldukça kolay olan bu framework, kendi yazılımcı topluluğunu da oluşturarak son yıllara damgasını vurdu. Kullanıcıların kendi geliştirdikleri paketleri de kullanıma sokmasıyla birlikte giderek büyüyüp, önümüzdeki yıllarda da adından çokça söz ettireceğe benziyor.

Laravel’in resmi sitesi için buraya tıklayabilirsiniz.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir